• PLATNÉ OD 29.11.2021

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

          • 26.11.2021 Aktualizovaný školský semafor

          • Radi by sme Vám dali do pozornosti, že dňa 26. 11. 2021 (piatok) bol aktualizovaný manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu na základe uznesenia vlády SR, vydania vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR a zverejnenia nového rozhodnutia ministra, ktoré reagujú na aktuálnu epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19.

             

            Aktualizovanú verziu nájdete na webovom sídle www.minedu.sk/skolsky-semafor/ .

          • OZNAM

          • Milí rodićia,

            od pondelka 15.11. sa okres Šaľa dostáva do červenej farby , a preto Vás žiadam, aby ste rešpektovali nariadenia RÚVZ a vstupovali do priestorov MŠ s prekrytím dýchacích ciest respirátorom, dezinfekcia rúk pri vstupe do budovy.  Dodržiavanie pravidiel nám pomáha stále udržiavať MŠ v prevádzke bez obmedzení.

            Ďakujem za pochopenie a spoluprácu.

          • Projekt : "Zeleninkové šialenstvo"

          • Milí rodičia,

            Rada by som Vás oboznámila s novým projektom , do ktorého sa naša  materská škola   zapája celá , ako jediná na Slovensku. Pre realizáciu jednotlivých aktivít potrebujeme samozrejme aj vašu aktívnu pomoc a podporu.

            Názov projektu je „ Zeleninkové šialenstvo“. Celoročný poplatok je 10eur, čo vychádza na mesiac 1 euro. Z týchto peniažkov sa postupne zakúpia pomôcky, vybavenie, zásterky a pod. Tento poplatok prosíme uhradiť u pani učiteliek najneskôr do 15.12.2021.

            Počas minulého roka , boli zapojené dve naše triedy. Veľmi sa nám  to osvedčilo , deťom sa jednotlivé aktivity veľmi páčili, preto sa celý pedagogický kolektív rozhodol, že sa zapoja aj ostatné triedy.

            Ale pekne po poriadku.

            Zeleninkové šialenstvo je  celoročný edukačno - zážitkový program zameraný na primárnu prevenciu detskej obezity a zdravý životný štýl detí v materských školách (MŠ) prioritne určený predškolákom,  zmiešaným triedam detí v MŠ.

            Cieľom preventívneho programu obezity je celoročná aktívna podpora zdravých stravovacích, hygienických a pracovných návykov detí, v rámci ktorých sa naši najmenší už v rannom detstve aktívne venujú náuke a chutiam jedla, osvojujú si význam slova ZDRAVIE a učia sa starostlivosti o vlastné telo, čím ich vedieme k sebaúcte a k zdravému životnému štýlu.

            Počas školského roka deti spoznajú 44 druhov zeleniny formou zážitkového vzdelávania, za podpory učiteliek – certifikovaných Zeleninkových Lektoriek. Deti si samé umývajú zeleninu, čistia, učia sa krájaniu, ochutnávajú a tým je pre ne najsilnejším zážitkom už samotná obohacujúca, zážitková, kuchárska činnosť. Jeden od druhého odpozorujú, pomáhajú si, vytvárajú si pozitívny vzťah k jedlu pod dozorom zaškolenej lektorky - pani učiteľky. Opakovaná zážitkovo-edukatívna aktivita v priebehu celého dňa im umožňuje vytvárať si nové zručnosti a overovať si už naučené vedomosti. Projekt “ZELENINKOVÉ Šialenstvo” prebieha jeden deň v týždni od septembra do júna a končí zeleninkovou oslavou a preberaním diplomu ZELENINKOVÝ KAMARÁT.

            Najväčším úspechom projektu je premostenie spolupráce materskej školy – dieťaťa – rodičov za ktorou sa skrýva jedinečná spolupráca . Rodič je vzor a tým nevyhnutnou súčasťou podpory pre dieťa, rovnako ako pani učiteľka či vedúca školskej jedálne, s ktorými rovnako úzko spolupracujeme.

            Prínosom projektu sú postupne prichádzajúce zdravé návyky v stravovaní detí, ale i zmeny zaraďovania pestrejších zelenín do menu materských škôl a v rodinách. Deti majú možnosť preniesť zážitkové vzdelávanie do domáceho prostredia a tým si osvojujú pozitívny postoj k jedlu na celý život. Učia sa bez toho, aby vedeli, že sa učia.

            Udržateľnosť preventívneho projektu zdravia detí spočíva v spoločnej komunikácií na všetkých úrovniach, v citlivom pozorovaní potrieb, postojov detí a ich rodín, v zbere spätnej väzby a v kritickom myslení rodičov a vedenia školy.

            Vďaka všetkým  našim certifikovaným p.učiteľkám - Zeleninkovým Lektorkám, spoločne zabezpečíme vstup všetkých detí do preventívneho programu.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu

            S pozdravom                                 

            Irena Vargová  , riaditeľka MŠ

          • OZNAM

          • Milí rodičia,

            MET Šaľa nám  oznámila , že zajtra 4.11.2021 nebude teplá voda a nepôjde kúrenie v materskej škole.

            Preto Vás veľmi pekne prosím , aby deti , ktoré prídu do MŠ boli teplejšie oblečené, poprípade zvážte či prídu zajtra 4.11.2021 do materskej školy.

            Ďakujem za pochopenie a spoluprácu, situácia nie je zavinená z našej strany.

      • Kontakty

        • Materská škola
        • 0911878525 alebo 031/772 1180 školská jedáleň : 031/7703302
        • Hollého 1850/40 ,92705 Šaľa Slovakia
        • 37852027
        • 2021702111
        • Renata Prnová renata1prnova@gmail.com
        • Irena Vargová
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje