• Zápis do MŠ

          • Zápis detí do materskej školy na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2024/2025

            Zápis detí do Materskej školy Hollého 1850/40 v Šali s vyučovacím jazykom slovenským  sa uskutoční v dňoch od 02. 05. 2024 do 15. 05. 2024 na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa.

            Žiadosti na predprimárne vzdelávanie v materskej škole je možné posielať:

              •  poštou na adresu Materská škola, Hollého 1850/40,  927 05 Šaľa,
              •  do elektronickej schránky MŠ
              •  na e-mail adresu mshollehosala@gmail.com
              • osobne v riaditeľni  materskej školy:  v utorok  v čase od 8,00 – 15,00 hod. alebo štvrtok od 10,00 - 16,30 hod.

            Prijímajú sa spravidla deti od troch do šiestich rokov  veku, výnimočne možno prijať dieťa od dvoch rokov veku, ak sú splnené osobitné požiadavky (hygienické, bezpečnostné, personálne, kapacitné). Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku  do 31. augusta 2024, je predprimárne vzdelávanie povinné.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole s vyučovacím jazykom slovenským je od 18.04. 2024 k dispozícii v  materskej škole a  na webovom sídle našej MŠ – mshollehosala.edupage.org

            K písomnej žiadosti sa prikladá potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, (ktoré nie je potvrdením o aktuálnom zdravotnom stave dieťaťa, ale je potvrdením toho, že dieťa netrpí žiadnou takou chorobou, ktorej prejavy alebo dôsledky by mohli ohrozovať výchovu a vzdelávanie ostatných detí alebo akokoľvek negatívne vplývať na jeho pobyt v materskej škole) súčasťou žiadosti je aj údaj o povinnom očkovaní, vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa.

            Žiadosť o prijatie podpíšu obaja rodičia a odovzdajú ju spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie  a odporúčanie od všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa so zmyslovým a telesným postihnutím predkladá tiež vyjadrenie príslušného odborného lekára.

            Po skončení zápisu riaditeľka materskej školy rozhodne o prijatí / neprijatí/ dieťaťa na predprimárne vzdelávanie podľa § 5 ods. 14  zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Písomné rozhodnutie o prijatí, /neprijatí / dieťaťa  na predprimárne vzdelávanie bude zákonným zástupcom doručené do  30.06. 2024.

            Kritériá zápisu : Zákonné podmienky prijímania / § 59 školského zákona /: prednostne sú prijímané deti, pre ktoré je od školského roku 2024/2025 absolvovanie predprimárneho vzdelávania povinné (deti, ktoré dosiahnu vek 5 rokov do 31. augusta 2024)

            Ostatné podmienky prijatia / podľa vyhlášky o MŠ /:

                  •  4 ročné deti

            • prednostné prijímanie súrodencov detí , ktoré už absolvujú predprimárne vzdelávanie v MŠ ,
            • deti mladšie ako tri roky , / aj súrodencov /, prijímame len v prípade nezaplnenia kapacity materskej školy k septembru 2024.

             

          • Veľkonočné prianie

          •  

            Príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov v kruhu najbližších, plných pohody, spokojnosti a radosti. Do nových jarných dní veľa zdravia a mnoho osobných aj pracovných úspechov praje kolektív MŠ

          • OZNAM

          • Materská škola so súhlasom zriaďovateľa bude počas veľkonočných prázdnin v dňoch 28.3.2024 a 2.4.2024 uzatvorená ( riaditeľské voľno ) z organizačných dôvodov.

            Prevádzka MŠ začne v obvyklom režime 3.4.2024.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • OZNAM

          •  

            Z dôvodu nízkeho počtu detí počas jarných prázdnin, budú fungovať dve triedy 1.tr. ( modrý pavilón- prízemie) kde sú deti z 1.,2.,3.,7.tr. a  5.tr. ( žltý pavilón - prízemie) , kde sú deti zo 4.,5.,6., 8.tr. 

            V zelenom pavilóne nastal havarijný stav , praskla vodovodná rúra na poschodí  a vytopilo plafón na prízemí v kupelni, momentálne tam prebiehajú opravné práce.

             Deťom prajeme príjemné prežitie jarných prázdnin , opäť sa vidíme 11.3.2024 obvyklom režime.  

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • Súťaž

          •  Rozhodli sme sa  zapojiť do 4. ročníka súťaže o ovocnú záhradku pre deti z materských škôl. Chcela by som Vás informovať o priebehu súťaže. Všetky informácie nájdete aj na  webe zahrada.sk

            Hlasovanie

            • Hlasovanie prebieha od 26.2. do 10.3. do polnoci.
            • Hlasovanie prebieha na webe prostredníctvom formulára.
            • Hlasovať môžete za našu materskú školu alebo najviac za jednu školu v každom kraji.
            • V hlasovaní sa zohľadňuje nielen počet hlasov, ale aj počet detí školy.
            • V prílohe nájdete materiály s QR kódom smerujúcim na hlasovací formulár. 
            • Najprv sa treba prihlásiť alebo registrovať, vyhladať NR ( Nitriansky kraj)  a našu  materskú školu Hollého 40, Šaľa , kliknúť na obrázok , vypísať údaje o hlasujúcom ( môže vyhrať aj hlasujúci ) a hlas odoslať
            • Hlasovať sa dá len jeden krát

            Výsledky

            • Výsledky sa zverejnia najneskôr 18.3. na  webe zahrada.sk
            • Súťaž bude mať 5 výhercov: 3 školy s najvyšším umiestnením podľa hlasovania a 2 školy, ktoré vyberie porota (redakcia a partner súťaže)
            • Partner súťaže Ovocné stromy Jeseň sa následne s výhernými školami dohodne na termíne dodania a konkrétnych druhoch ovocných stromov a krov.

            Ďakujeme za Váš hlas.

          • Oznam

          • Milí rodičia,

            rada by som Vás oboznámila s prácami na našom školskom dvore.

            K prvému altánku , ktorý bol financovaný z rodičovských 2 percent, z výhry projektu Tesca, a čiastočne z rozpočtu MŠ, pribudol aj druhý altánok, ktorý bol financovaný z rozpočtu MŠ a aj z peňazí rodičovského združenia.

            Posledný čerstvý prírastok je založenie záhonov s lúčnymi kvetmi ( sú čerstvo zasiate, do mája všetko krásne zakvitne ), za tento projekt ďakujeme p. Matejovi Takáčovi, ktorý so svojimi dvoma drobcami , deťmi našej MŠ, zrotovátorovali, zasiali, označili naše záhony. Pribudnú trváce oznamovacie tabule z názvami rastlín, farebnými fotografiami a pod.  Všetky práce si vyžadovali nemalé úsilie , aby sa všetko podarilo a v budúcnosti robili radosť deťom v MŠ.

            Preto by som Vás chcela veľmi poprosiť, aby sme si vážili prácu iných a dávali pozor na náš školský dvor. Na  preliezky  nechodili, keďže je ešte blato ( ani my s nimi ešte na školský dvor nechodíme, preliezky sú studené a blatom sa len znehodnocujú a zostanú špinavé ). Aby na náš novozaložený záhon nechodili, aby sa semienka stihli zakoreniť a mohli z nich vyrásť krásne lúčne kvietky , ktoré nám budú názornými ukážkami pri výchovno vzdelávacej činnosti .

            Školský dvor slúži pre deti v materskej škole, na ostatné  hry detí slúžia mestské detské  ihriská , a je ich naozaj celkom dosť na sídlisku. Prosím rešpektujte naše pravidlá.

            Ďakujem za pochopenie a spoluprácu.

          • Darujte 2%

          •  

            Milí rodičia,

            aj tento rok sa môžete rozhodnúť o tom, komu poukážete 2% (3%) z daní, ktoré ste za rok 2023  zaplatili štátu.

            • 2% ( 3%) je malá čiastka, ktorá má však VEĽKÝ VÝZNAM, pretože
            • 2% (3%) znamená nielen slobodné rozhodnutie občana o spôsobe ich      využitia, ale
            • 2%  ( 3%) môžete podporiť deti

            Ako fyzická alebo právnická osoba máte právo poukázať 2%  (3% ) zaplatenej dane mimovládnej neziskovej organizácii. Svojou malou čiastkou s veľkým významom prispejete k rozvoju školy, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou každodenného života Vašich detí na ceste poznávania a hľadania.

             

            Postup pri poukazovaní 2% (3%) sa líši podľa toho, či ste zamestnancom, fyzickou osobou, ktorá si sama podáva daňové priznanie alebo ste firma:

            Ak ste zamestnanec:

            do 15. 2. 2024  požiadajte svojho zamestnávateľa o ročné zúčtovanie

            do 30. 4. 2024  zamestnanec zašle alebo prinesie do MŠ, a hromadne odnesieme  daňovému úradu v mieste trvalého bydliska vyplnené Vyhlásenie o poukázaní 2% dane spolu s Potvrdením o zaplatení dane, ktoré dostane od zamestnávateľa

             

            Ak ste fyzická osobá, ktorá podáva daňové priznanie

            do 31. 3. 2024 podať daňové priznanie

             

            Ak ste právnická osoba  

            Údaje, ktoré potrebujete:
            názov: Rodičovské združenie pri Materskej škole
            sídlo: ŠAĽA, 92705, J.Hollého č.40,
            právna forma: Združenie
            IČO: 42040949

            Tlačivá a informácie , nájdete na internetové stránke  MŠ

             ( mshollehosala.edupage.org )  , v riaditeľni alebo u p.učiteliek v triede.

             

                                                                          ĎAKUJEME!!!

          • Prianie

          • Ešte než otvoríme ďalšie dvere , zastavme sa a zrekapitulujme si uplynulý rok.

            Pochváľme sa za každučký moment, okamih pochopenia , za každý sebemenši posun.

            Ďakujeme za vašu dôveru, za všetko , čo nás postretlo , či to bolelo, rozosmutnilo, alebo potešilo.

            Prajem nám všetkým, aby sme každý deň v novom roku prežili čo najlepšie, ako len vieme.Zo srdca ďakujeme , že ste sa s dôverou stali našou súčasťou a dovolili, aby sme sa aj my stali spolutvorcami životného príbehu vašich najmilších.

            Pripíjame na rok 2024 , nech je plný zdravia, šťastia, úspechov a milých stretnutí.

            Šťastný nový rok

          • Štvrtá adventná nedeľa

          • 4. sviečka sa zapaľuje na zlatú  nedeľu, ktorá tento rok vychádza na Štedrý deň. .. Sviečka sa volá Láska. Podľa tradícií sviečky na štvrtú adventnú nedeľu zapaľuje sviečky otec rodiny.

          • Tretia adventná nedeľa

          • 3. sviečka sa zapaľuje sa na tretiu, alebo striebornú nedeľu. Sviečka sa volá Priateľstvo a mala by byť ružovej farby. Na tretiu adventnú nedeľu podľa zvyklostí zapaľuje sviečky matka rodiny.
             

          • Druhá adventná nedeľa

          • 2. sviečka sa zapaľuje sa na druhú, tzv.bronzovú  adventnú nedeľu. Sviečka sa volá Mier. Podľa starých zvykov by ju malo zapáliť najstaršie dieťa rodiny

          • Vianočná tržnica 2023

          • Dňa 6.12.2023 sa uskutočnila tradičná vianočná tržnica. Predávali sa výtvory detí a p.uč. Veľmi sa tešíme , že aj tento rok ste sa zastavili a kupili malé výtvory na stromček alebo na výzdobu stromčeka či Vašej domácnosti. Tento rok sa nám podarilo vyzbierať suma 317,75 eur. Veľmi pekne ďakujeme. Vyzbierané peniažky budú použité pre naše deti. Touto cestou sa chcem poďakovať  mamičke Aničke Toriškovej za koláčiky, obchodnému reťazcu Tesco za sladkosti do balíčkov, a mamičke p.  Molnárovej za jabĺčka do balíčkov. Počas trvania vianočnej tržnice sa rodinka  Mateja Takáča pustila do stavania snehuliaka a postupne sa pridávali aj ostatné deti či rodičia, pričom sa deti dobre zabávali a radovali z prvej poriadnej  nádielky snehu. 

          • Mikuláš

          • Nech Vám všetkým Mikuláš prinesie batoh plný zdravia, šťastia, lásky, spokojnosti a radosti a odnesie všetky bolesti a starosti 

          • Prvá adventná nedeľa

          • Je prvá adventná nedeľa a na adventnom venci zapálime prvú sviečku. Slovo advent pochádza z latinského „adventus" a znamená príchod.Symbolom adventného obdobia, ktoré trvá štyri týždne, je adventný veniec so štyrmi sviecami. Tie sa postupne zapaľujú počas štyroch adventných nedieľ.  Sviečky sa zapaľujú proti smeru hodinových ručičiek. Prvú sviečku podľa starých zvykov by malo zapáliť najmladšie dieťa rodiny.

          • Akcie MŠ ( november- december )

          • 21.11. Výchovný koncert DK Veča – 5.,7.,8.tr. Vstupné 2 €

            22.11. Divadelné predstavenie „ Prasiatko Kvik“ – všetky triedy , vstupné 2,50€

            23.11. Vianočné fotenie len prihlásené  deti

            24.11. Dopravná gramotnosť – 5.,7.,8.tr.

            28.11. Vianočné tvorivé dielne 5tr.

            30.11. Vianočné tvorivé dielne 1.tr.

            4.12. Vianočné tvorivé dielne 2.tr.

            6.12. Mikuláš V MŠ

            6.12.  Vianočná tržnica – predaj výrobkov detí a p.uč. za symbolické ceny, horúce jabĺčko a sladké prekvapenie ( na školskom dvore )

            7.12. Vianočné tvorivé dielne 3.,4.tr.

            8.12.  Vystúpenie na vianočných trhoch DK Veča : 5.,7.,8.tr.

            11.12. Vianočné tvorivé dielne 6.,7.tr.

            11.12. Vianočná besiedka 2.,6.tr

            12.12. Vianočné tvorivé dielne 8.tr.

            12.12. Vianočná besiedka 1.,3.,7.tr

            13.12. Ľudová tradícia „ Lucia „ v MŠ

            14.12. Vianočná besiedka 5.,8.tr.

            15.12. Vianočná besiedka 4.tr.

            15.12. Divadelné predstavenie „ O Palculienke „ Vstupné 2€

            22.12. Diavdelné predstavenie „ Vianoce s kulišiakom „ Vstupné 2,50€

            27.12.- 8.1.24 MŠ uzatvorená

          • Sadenie - ovocný strom " DULA"

          • Štvrtok 16.11.2023 v MŠ Hollého opäť pribudol ďalší ovocný strom. K hruške, jabloni , mišpule a tiež k  lipe pribudol pre deti netradičný strom „ Dula“ . Maťko Takáč náš otecko aj aktívny člen rady školy a známy člen Združenia Záhradkárov Veča, deťom atraktívne a veľmi podrobne porozprával aké sú pre nás stromy dôležité, ako sa dula dá využiť  a názorne predviedol sadenie za pomoci detí. Priniesol nám aj vlastnoručne vyrobený kompostér, ktorý budeme s deťmi  využívať na uskladnenie biologicky rozložiteľného  odpadu v rámci projektu „ Zeleninkové šialenstvo“. Touto cestou sa mu chceme veľmi poďakovať za zorganizovanie tejto veľmi milej a poučnej akcie. ĎAKUJEME !

          • Jesenné prázdniny

          • Deti počas jesenných prázdnin budú zadelené nasledovne:

            1.tr.  modrý pavilón -prízemie  : deti z 1.,3.,5.,8.tr 

            5.tr.  žltý pavilón prízemie :  deti z 2.,4.,6.,7.tr. 

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu

          • Zápis detí do materskej školy na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2023/2024

          • Zápis detí do Materskej školy Hollého 1850/40 v Šali s vyučovacím jazykom slovenským  sa uskutoční v dňoch od 02. 05. 2023 do 14. 05. 2023 na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa.

            Žiadosti na predprimárne vzdelávanie v materskej škole je možné posielať:

            •  poštou na adresu Materská škola, Hollého 1850/40,  927 05 Šaľa,
            • elektronicky cez webovú stránku MŠ -  ( link je potrebné skopírovať do prehliadača ) https://mshollehosala.edupage.org/register/
            • do elektronickej schránky MŠ
            •  na e-mail adresu mshollehosala@gmail.com
            • osobne v riaditeľni  materskej školy:  v utorok  v čase od 8,00 – 15,00 hod. alebo štvrtok od 10,00 - 16,30 hod.

            Prijímajú sa spravidla deti od troch do šiestich rokov  veku, výnimočne možno prijať dieťa od dvoch rokov veku, ak sú splnené osobitné požiadavky (hygienické, bezpečnostné, personálne, kapacitné). Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku  do 31. augusta 2023, je predprimárne vzdelávanie povinné.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole s vyučovacím jazykom slovenským je od 18.04. 2023 k dispozícii v  materskej škole a  na webovom sídle našej MŠ – mshollehosala.edupage.org

            K písomnej žiadosti sa prikladá potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, (ktoré nie je potvrdením o aktuálnom zdravotnom stave dieťaťa, ale je potvrdením toho, že dieťa netrpí žiadnou takou chorobou, ktorej prejavy alebo dôsledky by mohli ohrozovať výchovu a vzdelávanie ostatných detí alebo akokoľvek negatívne vplývať na jeho pobyt v materskej škole) súčasťou žiadosti je aj údaj o povinnom očkovaní, vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa.

            Žiadosť o prijatie podpíšu obaja rodičia a odovzdajú ju spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie  a odporúčanie od všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa so zmyslovým a telesným postihnutím predkladá tiež vyjadrenie príslušného odborného lekára.

            Po skončení zápisu riaditeľka materskej školy rozhodne o prijatí / neprijatí/ dieťaťa na predprimárne vzdelávanie podľa § 5 ods. 14  zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Písomné rozhodnutie o prijatí, /neprijatí / dieťaťa  na predprimárne vzdelávanie bude zákonným zástupcom doručené do  30.06. 2023.

            Kritériá zápisu : Zákonné podmienky prijímania / § 59 školského zákona /: prednostne sú prijímané deti, pre ktoré je od školského roku 2023/2024 absolvovanie predprimárneho vzdelávania povinné (deti, ktoré dosiahnu vek 5 rokov do 31. augusta 2023)

            Ostatné podmienky/ § 3 vyhlášky o MŠ /:

            • prednostné prijímanie súrodencov detí , ktoré už absolvujú predprimárne vzdelávanie v MŠ ,
            • deti mladšie ako tri roky , / aj súrodencov /, prijímame len v prípade nezaplnenia kapacity materskej školy k septembru 2023.

            Prerokované s  pedagogickou radou MŠ                                                     dňa : 26.01. 2023

            Prerokované so zriaďovateľom                                                                    dňa: 07.03.2023

            Zverejnené na:     webové sídlo školy, informačný panel vo vstupnej časti budovy MŠ 

    • Kontakty

      • Materská škola
      • 0911878525 alebo 031/772 1180 školská jedáleň : 031/7703302
      • Hollého 1850/40 ,92705 Šaľa Slovakia
      • 37852027
      • 2021702111
      • Renata Prnová renata1prnova@gmail.com
      • Irena Vargová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje